T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BAYRAKLI - Osman Faruk Verimer İlkokulu

STEAM and Mind Game Projesi

2023-2024 Eğitim öğretim  yılında 1/B sınıfı öğrencileri öğretmenleri Sibel KARA rehberliğinde eTwinning "STEAM and Mind Games" projesine katıldılar.

Kısa açıklama

 


STEAM günlük hayatla iç içe olan bir eğitim yaklaşımıdır. Akıl ve Zeka oyunları "Eğlenerek öğrenme" prensibine dayalı olduğundan zihni açmayı ve öğrenmeyi kolaylaştırır. Oluşturacağımız etkinliklerle problem çözme, eleştirel düşünme, işbirliği, ürün yaratma, akıl yürütme gibi 21. yüzyılın özelliklerini geliştirmek amacıyla projemizi oluşturduk. Projemiz ulusal pedagojik gruplara ve akademik düzeylere katkı sağlayacaktır. STEAM etkinlikleriyle ilgili Akıl ve Zeka oyunlarını kendileri oynayacak ve öğretecekler. Ayrıca Web2.0 araçları ve dijital oyunlarla dijital medya okuryazarlığını da sağlamayı planlıyoruz.

 

 

Hedefler

 

 

Bu proje ile öğrencilerimiz hem Steam adımlarını hem de akıl oyunlarını öğrenecekler. Seçilen oyunlar okullarımızdaki derslerle ilişkilendirilecek ve Steam 5E modeli kullanılarak sonuca ulaşmaları sağlanacak. Bir ürün yaratırken hem öğrenecek hem de oynayacaklar. Diğer arkadaşlarına da öğretecekler. Web2.0 araçlarını güvenle kullanmaları sağlanacak.

 

İş Süreci

 

Projemizin Ekim ayında başlaması ve herhangi bir sorun yaşanmaması durumunda Şubat ayında tamamlanması planlanmaktadır. Her ay Steam planı doğrultusunda bir akıl oyunu oluşturulacak, oynanacak ve tanıtılacak. Her ay hem ortaklar hem de öğrencilerle çevrimiçi toplantılar yapılarak süreç değerlendirilecek. Ekip çalışması yapılacaktır. Her ay bir web aracı öğretilecek ve oyunlar oynanacak. Esep platformu öğrencilere tanıtılacak. Steam 5E modelinde öğrenciler sorunu tanımlayacak ve çözümü kendileri bulacaktır. Bizim seçtiğimiz akıl oyunlarını üretip oynayacaklar.

 

Beklenen sonuçlar

 

Öğrencilerimiz Steam aracılığıyla 21. yüzyıl becerilerini kazanacaklar. Akıl oyunlarını icat yoluyla öğrenmiş olacaklar. Doğrudan öğretmek yerine Kök adımlarla öğreterek öğrenmeyi kalıcı hale getireceğiz. Her projede olduğu gibi bu projemizde de tüm ortaklarımızın görüşlerinin dikkate alındığı bir nihai ürün ortaya koyacağız.


18-02-202418-02-202418-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.02.2024 - Güncelleme: 18.02.2024 14:21 - Görüntülenme: 46
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
eTwinning,