Nature in ART Projesi

Okulumuz  3/G sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmeni Sibel KARA'nın rehberliğinde , "NATURE IN ART" adlı eTwinning projesinde çalışmaya başlamıştır. Proje Polonya, İtalya, Gürcistan veTürkiye'den katılan ortaklarla yürütülmektedir.

Nature in ART Pojesi;Bir çocuğun hayatında bir yetişkinin hayatında olduğundan çok daha az rutin vardır. Neredeyse her gün bir çocuk, başa çıkması gereken tamamen yeni zorluklarla karşı karşıya kalır. Böyle bir durumda, kaybolmak kolaydır ve sanat, çeşitli bağımsızlık biçimleri önererek dünya çapında harika bir rehber görevi görebilir. Sanatla iletişim kurmak çocuklara çok neşe verir. Sanat duyguları uyandırır, zevk verir ve insanı iyileştirir. Sanatta Doğa projesi iki temayı birleştirir: doğa ve sanat. Tarih boyunca sanatçılar doğadan etkilenmiştir. Doğa bir ilham kaynağıydı. Projenin ana teması, teması doğa olan eserlerin yaratıcılarını (Gustav Klimt, Piet Mondrian, Wassily Kandinsky, Salvador Dali, Vincent Van Gogh, Claude Monet) tanımaktır. Öğrenciler, bu sanatçıların eserlerinden ilham alarak kendi özgün eserlerini oluşturacaklar.

HEDEFLER:

1. Çocukları sanat dünyasıyla tanıştırmak.
2. Sanat eserlerini kullanarak doğa dünyasına ilgiyi geliştirmek.
3. Sanat ve doğa ilişkisini anlamak.
4. Seçilen eserler ve yaratıcıları ile tanışma.
5. Çeşitli sanat teknikleri ile tanışma. Araç ve gereçlerle denemeler.
6. Çocukların yeteneklerini keşfetmek.
7. Aktif olarak klasik müzik dinleme, duygu, duygu ve fikirleri hareket, jest, görüntü ile gösterme.
8. Bir yabancı dile (bilime) ilgi, diğer kültürler ve diller hakkında farkındalık geliştirme.

BEKLENEN SONUÇLAR:

Öğrenciler sanata ve doğaya karşı olumlu bir tutum geliştireceklerdir.
Çeşitli boyama tekniklerini kullanarak doğadan ilham alan sanat eserleri oluşturacaklar.
Estetik duygusu ve güzelliğe duyarlılık geliştireceklerdir.
İşbirliği, dayanışma, yaratıcılık, hoşgörü ve empati gibi 21. yüzyıl becerilerini kazanacaklar.

Uygulanan Web2.0 araçları sayesinde dijital yetkinlikleri geliştireceklerdir.
Çocuk sanat eserleri, albümler, elektronik kitaplar, hikayeler, filmler ve eserlerden oluşan bir galeri oluşturulacak.

Eylül-Ekim-Kasım  Ayı Etkinlikleri

19-11-202119-11-202119-11-202119-11-202119-11-202119-11-202119-11-202119-11-202119-11-2021

Yayın: 19.11.2021 - Güncelleme: 18.02.2024 13:56 - Görüntülenme: 227