Math is Art, Art is Math Projesi

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında 4/G sınıfı öğrencileri,sınıf öğretmenleri Sibel KARA rehberliğinde eTwinning "Math is Art,Art is Math" projesini yürüttüler.

Matematik ve sanat farklı şekillerde ilişkilidir. Matematiği her yerde görebilir, duyabilir, deneyimleyebilirsiniz - resimde, mimaride, doğada, enstrümanla çalınan ritmik bir melodide, spor danslarında, ev yemeklerinin rahatlığında, gölge tiyatrosunda, bloklarla oynarken, rüyalarda olduğu gibi... Sanat eserlerinde matematik derslerinden tanıdığımız nesneleri bulabilirsiniz: sayılar, çizgiler, noktalar, şekiller, düz ve uzaysal figürler, ritim, simetri, perspektif, derinlik ve hatta zaman. Matematik, sayılar ve hesaplamalarla sınırlı değildir ve onu belli olmayan yerlerde aramak, çocuklar için büyük bir gelişim uyarıcısıdır. Çocuklar kendi eserlerini yaratacak, çevrelerindeki dünyayı gözlemleyecek ve matematiği sanatta, sanatı da matematiğin içinde bulacaklar.

Beklenen sonuçlar

Öğrenciler matematik ve sanata karşı olumlu bir tutum geliştireceklerdir.
Çeşitli resim tekniklerini kullanarak sanat eseri yaratacaklar.
Estetik duygusu ve güzelliğe duyarlılık geliştirecekler. Becerilerini ve yaratıcılıklarını gösterecekler.
İşbirliği, dayanışma, yaratıcılık, hoşgörü ve empati gibi 21. yüzyıl becerilerini kazanacaklar.
Kullanılan Web2.0 araçları sayesinde dijital yeterliliklerini geliştirecekler.
Çocuk sanat eserleri, albümler, elektronik kitaplar, hikâyeler, filmler ve eserlerden oluşan bir galeri oluşturulacak.
Projeyi özetlemek gerekirse, öğrenciler için bir bulmaca odası ve Nearpod'ta bir oyun oluşturulacak.

Yayın: 18.02.2024 - Güncelleme: 18.02.2024 14:00 - Görüntülenme: 28