T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BAYRAKLI - Osman Faruk Verimer İlkokulu

Math and Art Together Projesi

Okulumuz 1/B sınıı ve 3/G sınıfı öğrencilerinin öğretmenleri Sibel KARA ve Seda ATMACA rehberliğinde yürüttükleri eTwinning "Math and Art Together" projesi tamamlandı.

Matematik ve sanatın birleşimi öğrenciler arasında yaratıcılığı artırır. Sanatsal yeteneklerin güçlendirilmesinin matematik becerileri üzerinde olumlu etkisi vardır. Bu kombinasyon zihnin yeni ve beklenmedik şekillerde düşünmesine neden olur. "Matematik ve sanat bir arada" projesinin varsayımı, öğrencilerin okulu yaratıcı ve büyüleyici çalışmaların yapıldığı bir yer olarak algılamalarıdır. 

  Projenin amacı öğrencilerin ilgisini çekmek, yaratıcılıklarını ve yaratıcı düşünmelerini teşvik etmek ve sanatla iletişim kurmanın matematikle pek çok ortak noktası olduğunu göstermektir. 

  Projeyle öğrencilere matematiğin faydalı olduğu ve çeşitli problemlerin çözümünde çok yardımcı olduğu konusunda farkındalık kazandırılması, aynı zamanda eğitim, öğrenme ve bilgi ve becerilerin pekiştirilmesi sürecinde modern bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarını kullanmalarının teşvik edilmesi amaçlanmıştır.

Bu proje de yer alan 1/B  ve 3/G sınıfı öğrencileri bütün kazanımları elde etmiş ve projenin sonuna gelerek tüm çalışmalarını yapmışlardır. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

 

06-03-202406-03-202406-03-2024

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 06.03.2024 18:21 - Görüntülenme: 73
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
eTwinning,