3/G Sınıfı ve 1/B Sınıfı Öğrencileri eTwinning "Math and Art Together" Projesinde

Okulumuz 3/G sınıf öğretmeni Seda ATACA  ve 1/B sınıf öğretmeni Sibel KARA'nın öğrencileri  "Math and Art Together" eTwinning projesine  Eylül ayında dahil oldular.

Math and Art Together Projesinin Amacı

Öğrencilerin ilgisini çekmek, yaratıcılıklarını ve yaratıcı düşünmelerini teşvik etmek ve sanatla iletişim kurmanın matematikle pek çok ortak noktası olduğunu göstermektir. Projeyle öğrencilere matematiğin faydalı olduğu ve çeşitli problemlerin çözümünde çok yardımcı olduğu konusunda farkındalık kazandırılması, aynı zamanda eğitim, öğrenme ve bilgi ve becerilerin pekiştirilmesi sürecinde modern bilgi ve iletişim teknolojisi araçlarını kullanmalarının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Görevlerin uygulanması sırasında öğrenciler manuel çalışmalar yapacak, bilgisayar programlarında seçilen konuları oluşturacak, çevredeki nesneler arasındaki ilişkileri keşfedecek ve bunları problem durumlarını çözmede kullanma olanaklarını öğrenecekler.

İş süreci

1. Matematik ve sanat arasındaki ilişkiyi anlamak. Matematiğin sanatta kullanımına ilişkin örnekler gösteriliyor.
2. Çocuklarda çevredeki dünyayı gözlemleme alışkanlığının geliştirilmesi.
3. Öğrencilerin yaratıcılığını ve etkinliğini geliştirmek.
4. Çocukların hayal gücünü genişletmek.
5. Bilginin öğrenilmesine ve edinilmesine yardımcı olarak modern teknolojik yöntemlerin kullanılması.
6. Çeşitli sanat teknikleri bilgisi. Araç ve gereçlerle denemeler yapmak.
7. Seçilen eserlere ve yaratıcılarına aşinalık.
8. Polonya'daki ve yurt dışındaki öğretmenler ve eğitim kurumlarıyla işbirliği.

Beklenen sonuçlar

Öğrenciler matematik ve sanata karşı olumlu bir yaklaşım geliştireceklerdir.
Çeşitli boyama tekniklerini kullanarak sanat eserleri yaratacaklar.
Estetik duygusu ve güzelliğe karşı duyarlılık geliştirecekler. Yaratıcı ve yaratıcıdırlar.
İşbirliği, dayanışma, yaratıcılık, hoşgörü ve empati gibi 21. yüzyıl becerilerini kazanacaklar.
Kullanılan Web2.0 araçları sayesinde dijital yeterliliklerini geliştirecekler.
Çocuk sanat eserleri, albümler, e-kitaplar, öyküler, filmler ve eserlerden oluşan bir galeri oluşturulacak.
Projeyi özetlemek gerekirse öğrenciler için bir kaçış odası ve Nearpod oyunu oluşturulacak.

Proje hedefleri kapsamında Ekim,Kasım ve Aralık ayında etkinlikler yapıldı.1/B ve 4/G sınıfı öğrencileri hem bireysel,hem de takım çalışmalarında keyifle iş birliği içinde çalıştılar.

Math and Art Together Projesi Şubat ayında final ürünleri ile sona erecektir.

07-01-202407-01-202407-01-202407-01-202407-01-202407-01-202407-01-202407-01-2024

Yayın: 07.01.2024 - Güncelleme: 07.01.2024 21:39 - Görüntülenme: 90